Een betere consument worden

Van onze ochtendkoffie tot wat we eten en hoe we reizen, hoe kunnen we betere consumenten worden?

Het worden van een betere consument is goed voor het milieu en de natuur. Wanneer wij met z’n alle betere consumenten worden, zorgen we voor een vergroening van de wereld en een verbetering van de natuur. Help jij ook mee?

Espresso kopjes bij het afval

We kennen allemaal de gevolgen van klimaatverandering en het effect hiervan op ons leven in de toekomst. Maar velen van ons zijn zich misschien niet bewust van de stappen die we kunnen nemen om het milieu te helpen.

De series van deze week heeft gekeken naar vijf manieren waarop we duurzamere keuzes kunnen maken wanneer we winkelen, reizen en eten.

‘S Morgens die soja platwit in een afhaalbeker pakken terwijl hij op weg is naar zijn werk is een dagelijks ritueel voor veel Kiwi’s.

Hoewel sommige van die bekers recyclebaar zijn, belanden meer dan 300 miljoen espresso kopjes elk jaar op een stortplaats. Vaak is dit omdat er verwarring is over welke wegwerpbekers composteerbaar, recyclebaar of gewoon binable zijn.

Maar sommige cafés doen al deze kopjes weg, maar bedenken in plaats daarvan een nieuw systeem van herbruikbare om onze gewoonte van koffiekopjes terug te dringen.

Nicole Bremner onderzoekt hoe we een duurzamere consument kunnen zijn als het gaat om onze dagelijkse hit met cafeïne.

Temperaturen dalen

Terwijl de temperaturen voor de winter dalen, stijgt de aantrekkingskracht van een warme overzeese vakantie. Maar het weggooien van je problemen voor de tropen komt met eigen problemen.

Vliegen, hotels en activiteiten in het buitenland hebben allemaal aanzienlijke milieueffecten.

Het laatste onderzoek schat dat acht procent van alle CO2-uitstoot afkomstig is van toerismegerelateerde diensten of activiteiten.

Dat cijfer stijgt jaar na jaar en Kiwi’s, op de bodem van de wereld en die het verst kunnen reizen, laten een aanzienlijke koolstofvoetafdruk achter.

Jenny Suo onderzoekt hoe je een duurzamere consument kunt zijn als je naar het buitenland reist.